לחמניות בריאות מקמח מלא שגורם ללחמניות הלבנות להסמיק
1/2 קילו קמח מלא
1 כף סילן (אפשר להוסיף עוד כף אם רוצים יותר מתיקות)
1 כף שמרים יבשים
3 כפות טחינה גולמית
2.5 כוסות מים מינרלים פושרים
כף שטוחה מלח דק
תהליך היצירה של הלחמניות מקמח מלא:
מנפים את הקמח לקערה מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
אח"כ מוסיפים את הטחינה, הסילאן והמים. לאחר 3 דקות לישה מוסיפים את המלח ואם צריך עוד מים.
הבצק הזה מאוד דביק, נדרשת מעט מיומנות, הלישה יכולה להיות תוך כדי זריקה של הבצק אל השולחן וקיפול זריקה וקיפול וחוזר חלילה...שווה להתאמץ בעניין של הלישה כי זה יגרום ללחמיות להיות יותר אווריריות ובעלות נפח.
וכאשר המלח נספג נותנים לו לנוח 5 דקות. (זה משפר את הגמישות של הבצק וזה יעזור לו "להרקיע לשחקים")
לאחר 5 דקות מנוחה לשים עוד כ-5 דקות נוספות של לישה.
מניחים בקערה מקומחת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
אחרי כשעה שהבצק הכפיל את נפחו,
חותכים עם היד בעזרת קימוח הבצק, חתיכות מהבצק ומייצרים נקניקי בצק (אפשר כמובן צורות אחרות)
מניחים אותם אחד ליד השני על נייר אפייה, להתפחה שניה.
אחרי כשעה מכניסים לתנור שחומם מראש על 210 מעלות ל-35 דקות.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
אם רוצים את הלחמניות קרנצ'יות אז שמים קערה עם מים חמים או עם קרח בתחתית התנור.
המטרה של זה זה שהמים ייצרו לחות בתוך התנור והלחות היא שיוצרת את הקרנצ'יות במאפה.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
אפשר כמובן אם רוצים יותר לחמניות להכפיל כמויות ולייצר יותר לחמניות.
בתאבון!
נתי